22 mars

8, 15, 22, 29

maj

(utförligt kalendarium - se längst ned)

Hembygdsföreningen ordnar fyra större arrangemang under året. Dessa är:

Midsommarfirande 22-24 juni

Firadet inleds på tordag kväll då vi inbjuder till majsstångsklädning. Några spelmän skapar stämning och naturligtvis fikar vi tillsammans. På midsommardagen hålls en familjefest på hembygdsgården. Musik, högtidstal och dans runt stången avslutas med blandad dans på vår dansbana. Se bilder.

Sunnansjödagen 5 juli

Under Grangärdebygdens vecka firas på onsdagen Sunnansjös egen dag. Hembygdsgården är fylld av aktiviteter och det serveras både kaffe, hällbakt bröd och filbunke. Grålle-traktorer kör i kortege genom byn. Även i år arrangeras ett mopedrally med start på hembygdsgården.

Ludvika kommun hyllar varje år skalden Dan Andersson med en lång vecka (10 dagar) fylld av arrangemang. I år ansvarar Sunnansjö för invigningen första lördagen. Hembygdsgården erbjuder förutom musikuppträdanden visning av hembygdsgården. Dessutom serveras kolbullar på hembygdsgården

Julmarknad 25 november

Helgen före första advent hålls julmarknaden i Sunnansjö. På hembygdsgården erbjuder knallar sina varor, tomtar tassar omkring, pepparkakor spritsas, krabbelurer steks i huggarkojan och det doftar glögg. Vill du hyra ett marknadsstånd, kontakta Marianne Jönsson, tel 0240-914 22.

Kalendarium 2017

kl 18,00

kl 18.30

kl 18.00

kl 16.00

kl 14-18

kl 15.00

kl 16.30

kl 11-15

kl 12,00

kl 13,00

kl 11-16

Arkeologi i Dalarna Arkeolog Greger Bennström från Dalarnas museum berättar om arkeologi med tonvikt på Grangärdebygden. Sockenstugan Grangärde. Entré 50 kr inkl fika

Årsmöte Norrbo Folkets Hus. Vi bjuder på fika

Arbetskvällar på hembygdsgården Sunnansjö

Vi iordningställer hembygdsgården inför sommaren.

Det finns något att göra för alla och dessutom bjuder vi på fika.

Städdag. Vi krattar och städar hembygdsgården med hjälp av PRO Sunnansjö och SPF Seniorerna Grangärdebygden. Vi bjuder på kaffe och smörgås!

Bygdemidsommar Kom och kläd midsommarstången med oss. Vi bjuder på saft, bullar och musik.

Midsommardagen

Fiskdamm, lotterier, servering

Öppen hembygdsgård med visning av byggnader och samlingar.

Resning av midsommarstången.

Dans och lekar

Musikunderhållning Felicia Stefansdotter sjunger. Saftkalas för alla barn.

Blandad dans på lövad bana.

Sunnansjödagen

Skoj för barnen. Titta in i stugorna - se Grangärdedräkten, smide och arkivet.

Grålleparad, mopedrally, servering, utställningar, hantverkare och tipspromenad. Pärthyvel körs.En hemvändardag för bygden!

Dan Andersson-veckan

Visning av byggnader och samlingar. Servering

Invigningsprogram med talare

Maria Keohane med musiker